logo
SBR Links

Terug naar nieuws

Diplomafeest op de Mors

20-09-2017

De poorten van de Mors zijn jongstleden zaterdag op slot gegaan, een mooi moment om de balans over 2017 op te maken. Op meteorologisch gebied werden een heerlijke mei- en junimaand gevolgd door een zomer met veel ups en downs. De gang naar het zwembad kende een soortgelijke tendens en bleef al met al iets achter bij vorig seizoen.

Tijdens het seizoen viel vooral op dat het Hengelose aandeel in het badbezoek – zowel recreatief als clubgebonden – exponentieel groeide. Niet gek, omdat het buitendeel van het Twentebad stevig verbouwd wordt en beide baden een nat noaberschap onderhouden. De Mors wenst de Hengeloërs alvast veel plezier in wat een prachtbad belooft te worden, maar hoopt ze volgend zomer nog eens terug te zien.

Op 9 september werd het seizoen al afgesloten met de vaste ochtendzwemmers. Deze zwemfanaten werden getrakteerd op een lekker kopje koffie met krentenwegge, een onverwoestbare traditie. Voor drie deelnemers aan de ZON-zomeractie was het feest nog groter. Cindy Ottink won een Zwemabonnement voor volgend seizoen, Janny Nijholt-Bootsma won een 10-badenkaart voor 2018 en Jos Meijerink werd gelukkig gemaakt met een flinke slagroomtaart. De regionale winnaar van de ZON-zomeractie wordt medio september getrokken en bekendgemaakt op www.zwembad-demors.nl

Diplomazwemmen
Al deze lekkernijen en cadeaus vielen een week later in het niet bij de beloningen die op de 16 september werden verstrekt aan de zwemleskinderen. Nadat zij na de sluiting van het bad nog een week langer doorlesten, haalden 45 van hen het zwemdiploma. De zwemvaardigheidskinderen beten om 10:00 uur het spits af en voldeden ruimschoots aan de eisen die zwemtechnisch, reddend en snorkelend gesteld worden. Het enthousiasme van de grote groep eerstejaars bewijst maar weer dat ook na het behalen van een C-diploma nog veel zwemplezier in het verschiet kan liggen. Een goed uur later volgden de ABC-gladiatoren, die na keurige verrichtingen gezamenlijk watertrappend hun zwemseizoen beëindigden. In het programma verweven waren de MorsMasters, die de Survival & Skills toonden die zij dit jaar opdeden. Met dit traject speelt de Mors in op de behoefte van oud-zwemvaardigheid 3-kinderen om toch een vervolg te geven aan hun zwemloopbaan.

Het grote aantal deelnemers aan de diverse zwemlessen én de groei in het aantal afzwemmers bewijst maar weer dat de meerwaarde van zwemles in een buitenbad steeds vaker door ouders wordt erkend. Met trots feliciteert het gehele zwembadteam dan ook:

Sophie Vochteloo, Brent Vos, Kokob Meharena Gerezhinner, Kick Wijninga, Mischa Borgesius, Milan van Geenen, Johanna Margré (Zwemles A). Kjeld Spekreijse, Maud Kooiker, Jinte Pots, Stef Olde Veldhuis, Sesen Meharena Ghebrihiwet, Yorusalem Meharena Ghebrihiwet, Silvano Keus (Zwemles B). Sophie van Otten, Roan Mulder, Alec Sanchez, Teun Raanhuis, Anne Raanhuis, Femke ter Braak, Sanne ter Braak, Max Vonkeman (Zwemles C). Bente Spekreijse, Fenne Gerritsjans, Lieke Kooiker, Steffie Hommels, Sam Faber, Inés Sanchez, Evi Kruiskamp, Maxim Prudhomme van Reine, Ghislaine Prudhomme van Reine, Tom Poelman, Mick Hommels, Merle Nobbenhuis, Julia Roessel, Esmee Könninger (Zwemvaardigheid). Meike Spekreijse, Iris Raanhuis, Nienke Pot, Britt Aarnink, Yonne Radstaak, Roos Terlouw, Jens Terlouw (MorsMasters).