logo
SBR Links

Terug naar nieuws

Nagenieten van de Zwem4Daagse

21-07-2017

Zwembad de Mors beleefde dit jaar een uitstekende editie van de jaarlijkse Zwem4daagse. Mede door een succesvolle scholenaanmelding en een samenwerking met het Hengelose Twentebad, passeerde het deelnemersaantal de magische grens van 300, iets wat de afgelopen jaren niet meer voorkwam.

Nadat het ’s middags vaak nog pijpenstelen regende, was het op de avonden 17:30 steeds (bijna) droog en was ook de temperatuur prima. Uitstekende randvoorwaarden die dit jaar voor het eerst in de breedte van het bad werden uitgebuit. Weliswaar moest hierdoor voor het vereiste aantal meters het dubbele aantal banen worden getrokken, het randprogramma was beter afgeschermd.

Zo kwam de blob-jump, het luchtkussen waarmee de eerste Deldense editie van bommetje XXL werd gehouden, beter tot zijn recht. Onder begeleiding van twee echte blobbers – die door velen herkend werden als Turbo Tinus en de Bulldozer – en met medewerking van enkele vrijwillige plankspringers werden hierop tientallen kinderen gelanceerd. In het diepe lagen ook de 13 meter lange hindernisbaan waarop vele battles werden uitgevochten en de altijd gave aquaroller. In de ondiepe baden konden de jongsten bootje varen en de oudere jeugd luchtbedglijden op een overdekte glijbaan. Op het veld tenslotte was de Hengelose pannakooi een hit.

Op de vrijdag bliezen de Deldense brandweerlieden in het kader van de Super BadeendjesRace de vierdaagseweek uit. De spuitgasten moesten tweemaal in actie komen, waarbij zij kundig werden becommentarieerd door Hester Maij. Beide keren was er gelukkig geen sprake van  brand, maar werd gespoten om een massa eendjes op te drijven. De eerste eendjesrace leverde een aantal gelukkige kinderen op, zij hadden op uitnodiging van de Deldense Lions en Zwembad de Mors badeendjes verkocht aan familie en bekenden. In de tweede race gingen de verkochte eendjes te water en werd een aantal van de gulle sponsoren beloond met prijzen die uiteenliepen van een ballonvaart voor twee, een unieke overnachting, een zwemabonnement voor het volgende Mors-seizoen en nog veel meer. De daadkracht van de Deldense brandweer was geruststellend voor in bange dagen en zelfs degenen die niet in de prijzen vielen, zullen genoten hebben van het spektakel dat zij boden.

Terwijl de gratis consumptie van Paviljoen de Mors werd verorberd, werd door veel deelnemers al geconcludeerd dat de Zwem4Daagse 2017 voldoende reden bood om al reikhalzend uit te kijken naar de editie van volgend jaar. Omdat dat nog even duurt, kan er tot die tijd volop gezwommen worden bij de Mors.