logo
SBR Links

Terug naar nieuws

Zwem4daagse in de lift

11-07-2018

Het deelnemersaantal van de Zwemvierdaagse op Zwembad de Mors is het afgelopen decennium stevig gegroeid tot ‘ouderwetse’ proporties. Dit jaar waren de weersomstandigheden bovengemiddeld goed, wat uiteindelijk tot zo’n 350 deelnames leidde. En daarmee is de organisatie erg tevreden.


‘Hoe fantastisch het natuurlijk is dat er gezwommen en gefeest kan worden onder een hemel waarin slechts de zon het blauw breekt, het is ook een uitdaging voor de organisatie,’ aldus Bart Schurink van de SBR. De mooie omstandigheden brengen niet slechts vierdaagsezwemmers naar de Mors, ook reguliere bezoekers vinden hun weg naar het bad. ‘Het zwemparcours en het rijke scala aan randactiviteiten kosten badruimte, maar leveren natuurlijk ook een heerlijke sfeer op. Daarvan hebben ook de andere gasten optimaal genoten en dan is wat minder ruimte al snel vergeten en vergeven,’ zo schetst Schurink.

Het evenement is na jaren van krimp al weer een tijd bezig met een flinke opmars. Dat past in het plaatje waarin steeds meer het besef doordringt dat beweging te vaak geslachtofferd wordt in deze digitale tijden. Zwemmen is een (fysiek en psychisch) laagdrempelige manier van bewegen, waarbij vermaak en oefening al snel in elkaars verlengde liggen. De Zwemvierdaagse geldt als vehikel om dat besef aan de man en in de praktijk te brengen.

‘Zonder de steun en betrokkenheid van de gemeenschap is het evenement ten dode opgeschreven. Dit mooie jaar is dan ook niet slechts aan de zon en het mooie bad, maar ook aan hen te danken,’ zo benadrukt Schurink. Die dankzegging blijkt divers. De Deldense middenstand en het Hengelose Letterlicht b.v. leverden conform traditie materiaal voor de verloting. Organisaties als Salut, de Reddingsbrigade, de Deldense brandweer en twee ambulancemedewerkers zetten zich belangeloos in. SV-Delden en Rood-Zwart promootten het damesvoetbad, de meisjes van Let’s Move zetten hun beste beentjes voor en ook de onderwaterhockeyers van Galathea en de Samadai-duikers oogstten lof en animo.

Na een week vol vertier en beweging ging iedere deelnemer huiswaarts met een patatje van het Paviljoen, een medaille en mogelijk zelfs een loterijprijs. En met voornemen volgend jaar terug te keren.