logo
SBR Links

Terug naar nieuws

Zwemvierdaagse en badeendjes

28-06-2017

Na een prachtig verloop van het zwemseizoen tot op heden, hoopt men bij de Mors op een niet minder mooie editie van de zwem4daagse. Het programma voor de 41e editie biedt alvast veel potentieel voor 11 t/m 14 juli.


Tussen 17:30 en 19:00 uur zwemmen deelnemers tot 10 jaar 4 x 250 meter en ouderen de dubbele afstand. Mooi voor de conditie, goed om de zwemslagen te onderhouden, maar vooral ook beregezellig. Die gezelligheid aardt in de feeststemming die op het bad heerst en die nog eens bevorderd wordt door de K&N Drijf-in Show (speciaal voor de gelegenheid omgedoopt). Bovendien is er na het trekken van de banen volop vermaak. Zo ligt er de hele week een stormbaan in het water en passeren gedurende de week de blob jump (bekend van Bommetje XXL), de aquaroller, een buikschuifbaan, peddelbootjes en nog veel meer de revue. Tenslotte sluiten we de week smakelijk af.


Extra speciaal wordt de vrijdag waarop de Deldense brandweer aanwezig is, niet in de laatste plaats om een massa eendjes op te jagen. Die eendjes worden van tevoren aan de man gebracht door de Deldense basisschooljeugd. Voor €4,- koopt u zo een eendje en wanneer de uwe als een van de eerste de overkant bereikt, valt u in de prijzen. Zo stelt Letterlicht Nederland een ballonvaart ter beschikking, geeft de SBR een zwemabonnement weg en doneert bijzondere-overnachting.nl een onvergetelijk uitje. Uiteraard is dit slechts een greep uit de prijzen en is er ook voor de kinderen veel te winnen. Ieder winstbejag staat echter in de schaduw van het grote doel dat de organisatoren van de Super Badeendjes-Race (de Lions Delden en de SBR) zich gesteld hebben: het verzamelen van zo veel mogelijk financiële middelen t.b.v. schoolzwemmateriaal op de Mors. Uiteindelijk profiteren dus niet slechts de winnaars, maar wint ook ieder schoolgaand kind.

Opgeven voor de Zwem4daagse kan vanaf 3 juli op het zwembad of via de inschrijving op de Deldense basisscholen. De kosten blijven ook dit jaar beperkt tot €4,50 voor kinderen en €5,50 voor volwassenen. Badeendjes worden verkocht door kinderen in uw eigen kring/buurt en zijn vanaf 3 juni ook bij het zwembad en de plaatselijke Gall&Gall beschikbaar.