In memoriam Gerard Morssinkhof

19-10-2019

De Stichting Beheer Registergoederen speelde deze week een verliespartij. Gerard Morssinkhof, sinds vijftien jaar bestuurslid van de stichting en in die hoedanigheid belangbehartiger van de Deldense sport en cultuur, is niet meer. Daarmee verliest de SBR de man die zich tot op de dag van zijn overlijden een eminente sterkhouder en daadkrachtige omdenker bewees. Bovenal moeten bestuurs- en personeelsleden vanaf volgende week een fijne kameraad missen.
Gerard Morssinkhof bekleedde binnen de SBR de positie van personeelsfunctionaris. Dat was niet voor niets. De term mensenmens verfoeide hij, maar ze duidt vrij exact aan wat Gerard was: een man met een onverslaanbaar sociaal kompas waarop hij feilloos navigeerde. Empathie was zijn tweede natuur, zodat hij bij iedereen wel de juiste snaar wist te raken en bij velen veel gedaan kon krijgen. Een zeldzaam talent dat Gerard bescheiden koesterde.
Het is precies die kracht waarmee Gerard een enorme bijdrage heeft geleverd aan het optimaliseren van de Deldense sportaccommodaties. Ondanks zijn grote sporthart was het hernieuwde Stadscentrum het Parochiehuis echter Gerards grootste trots binnen het SBR-spectrum. Het nieuwe elan binnen het Deldense cultuurhuis is voor een belangrijk deel toe te dichten aan zijn visie en doorzettingsvermogen. Het doet ons pijn dat Gerard de realisatie van de andere accommodatie waarvoor hij de laatste jaren zo sterk heeft gemaakt, Sportpark de Mors, niet meer mag meemaken.
Bestuur en personeel van de SBR kunnen niet anders dan in dankbaarheid terugkijken op de jaren waarin Gerard Morssinkhof onderdeel uitmaakte van de stichting. Het medeleven gaat natuurlijk uit naar de familie en vrienden van Gerard voor wie het verlies nog vele malen groter is. Mogelijk is het een troost dat Gerard in de Deldense sport- en cultuuraccommodaties nog jaren lang zal voortleven, een erfenis die door alles wat de SBR is nauwgezet zal worden bewaakt.

Tarieven 074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Vandaag Gesloten
Dinsdag:
Vandaag Gesloten
Woensdag:
Vandaag Gesloten
Donderdag:
Vandaag Gesloten
Vrijdag:
Vandaag Gesloten
Zaterdag:
Vandaag Gesloten
Zondag:
Vandaag Gesloten
Maandag:
Vandaag Gesloten
Dinsdag:
Vandaag Gesloten
Woensdag:
Vandaag Gesloten
Donderdag:
Vandaag Gesloten
Vrijdag:
Vandaag Gesloten
Zaterdag:
Vandaag Gesloten
Zondag:
Vandaag Gesloten

Het COVID-19-virus werpt een schaduw van onzekerheid vooruit, op 23 maart werd echter duidelijk dat het zwembad haar poorten tot 1 juni gesloten moet houden. Op de consequenties hiervan beraden we ons intern, uitsluitsel volgt op korte termijn op deze website. Tot die tijd zijn wij er voor u op afstand, via deze site óf via info@sbrdelden.nl. (UPDATE 24-03)