DOOR DE CORONACRISIS ZULLEN IN 2020 GEEN ZWEMLESSEN VERZORGD WORDEN.

lestijden
licentie
lesvormen
aanmelden

Welkom bij zwembad de mors

Zwemles bij De Mors is zwemles in het bad waarin je later ook veel te vinden zullen zijn. Verzorgd door de badmeesters en -juffen die je ook bij schoolzwemmen of tijdens het vrijzwemmen tegenkomt. Op Zwembad de Mors leer je je redden onder de omstandigheden die vaak vrolijk maken en soms veeleisend zijn. Je leert er genieten van de momenten dat het even wat rustiger is en bij voorkeur pijpenstelen regent. Terwijl de mama’s en papa’s veel te druk zijn met elkaar, lig je ongemerkt mooi op schema: je hebt nu al een paar keer in het diepe gezwommen en als het even meezit krijg je aan het einde van het seizoen je eerste diploma. Daarna wil je niet meer anders, buiten lessen is your way of life!

Licentie

Per 1 mei 2018 beschikt Zwembad de Mors over de nieuwe Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Deze licentie en de doorlopende toetsing van proces en product voorziet in een kwaliteitsgarantie. Als consument bent u ervan verzekerd dat wij als zwemlesaanbieder handelen conform de voorschriften van de Nationale Raad Zwemdiploma’s, lessen verzorgen volgens de systematiek van het Zwem-ABC en toewerken naar de eindtermen die de raad opstelde. Hiermee zijn zwemveiligheid en zwemplezier optimaal gewaarborgd.

lesvormen

Of het nu voor een A-diploma is, of voor het broodnodige B, dan wel het completerende C gaat, of om een van de hogere diploma’s of lessen voor uzelf, u bent bij Zwembad de Mors aan het juiste adres. Het lestraject start in mei en eindigt in september, maar tussentijds instromen is meestal nog prima mogelijk. 

Zwemles A: De aloude zwemdiploma’s A, B en C worden door Zwembad de Mors al decennia aangeboden. Gedurende die jaren is wel duidelijk geworden dat de basis die in de A-lessen wordt gelegd nergens stabieler is dan in een buitenbad, kinderen leren immers zwemmen onder de omstandigheden die ze op recreatiemomenten ook tegenkomen. Door wijzigingen in de centrale eindtermen en in onze eigen systematiek en het aantal lessen zien we steeds vaker dat kinderen hun A-diploma in één seizoen halen, de rest wacht vaak een jaar, of gaat door in een binnenbad naar keuze.

Zwemles B: Een A-kind wordt in staat geacht zich te kunnen redden in een zwembad zonder attracties. Het gros van de baden beschikt echter wel over vertierobjecten, dan is diploma B een vereiste. De basisvaardigheden van ‘A’ worden bij ‘B’ naar een hoger plan getild: afstanden worden groter en het kind wordt voorbereid op complexere gevaarsituaties.

Zwemles C Het C-diploma is vooral in noodsituaties noodzaak, het doel is dat leerlingen zelfs in open water een acceptabel niveau van zelfredzaamheid behalen. Survivalvormen staan dan ook centraal, dat maakt de lessen niet alleen nuttig, maar vaak ook leuk. Voor de B- en C-diploma’s geldt voor het gros van de leerlingen dat een seizoen genoeg is voor een diploma.

Zwemvaardigheid: De zwemvaardigheidslessen verdiepen en verbreden de kunde van de leerlingen, maar vergroten daarnaast het zwemplezier. De ingangseis is naast een C-diploma (of gebleken C-niveau) vooral ook plezier in zwemmen. Binnen zwemvaardigheid is ruimschoots aandacht ingeruimd voor verbreding op het gebied voor bijvoorbeeld reddend zwemmen en waterpolo. Zwemvaardigheid kent drie diploma’s, waarvan er gemiddeld 1 per seizoen behaald wordt.

Snorkelen: De drie modules ‘Snorkelen’ worden vaak gecombineerd met Zwemvaardigheid’, maar kunnen ook los worden gevolgd.  Leerlingen worden wegwijs gemaakt in de kunst van het zwemmen met zwemvliezen en masker op, eenmaal de kunst vaardig, wordt toegewerkt naar een beheersing van de verschillende oefenvormen.

Morsmasters: survival & skills. Deze module is als vervolg op Zwemvaardigheid custom made ontwikkeld voor uitgeleste kinderen en behelst een verdieping van de zwemtechniek naar wedstrijdniveau én een verbreding richting survival. Het betreft een tweejarige module, die in de seizoenen 2020 en 2021 weer verzorgd zal worden.

 

Zwemclinic: Dit betreft een techniekles voor volwassenen, waarin de basale zwemvaardigheid naar individuele wensen wordt uitgebreid en gefinetuned onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Aquajogging: Joggen in het water is niet alleen meer intensief dan de droge variant, ook is zij minder belastend voor het gestel en de gewrichten. Halters, wetbelts en muziek zijn onmisbare elementen.

Lestijden

 

DOOR DE CORONACRISIS ZULLEN IN 2020 GEEN ZWEMLESSEN VERZORGD WORDEN.

 

Zwemles/doelgroep
Lesdag(en)
Lestijd(en)
Zwemles A
Dinsdag, woensdag en vrijdag
VERVALT
Zwemles B
Maandag en woensdag
VERVALT
Zwemles C
Maandag en woensdag
VERVALT
Zwemvaardigheid 1
Dinsdag
VERVALT
Zwemvaardigheid 2 en 3
Dinsdag
VERVALT
Snorkelen 1
Vrijdag
VERVALT
Snorkelen 2 en 3
Vrijdag
VERVALT
Morsmasters
Maandag en donderdag
VERVALT
Aquajogging
Maandag
VERVALT
Zwemclinic
Woensdag / Donderdag
VERVALT

Aanmelden

Om u / uw kind op te geven voor een zwemles, klik op de onderstaande button. Uw aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen, er wordt een plek gereserveerd in de betreffende lesgroep en u ontvangt een informatiebrief.

Tarieven 074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Actuele openingstijden
Dinsdag:
Actuele openingstijden
Woensdag:
Actuele openingstijden
Donderdag:
Actuele openingstijden
Vrijdag:
Actuele openingstijden
Zaterdag:
Actuele openingstijden
Zondag:
Actuele openingstijden
Maandag:
Actuele openingstijden
Dinsdag:
Actuele openingstijden
Woensdag:
Actuele openingstijden
Donderdag:
Actuele openingstijden
Vrijdag:
Actuele openingstijden
Zaterdag:
Actuele openingstijden
Zondag:
Actuele openingstijden

Ons buitenbad is tot tenminste 1 mei 2021 gesloten. In het voorjaar van 2021 zullen we o.m. op de website communiceren over zaken als zwemlessen, voorverkoop en openingstijden. Uiteraard is de ontwikkeling van het coronavirus van belang bij de keuzes die daarin gemaakt worden.