Zwemlessen 2024

Ook in het zwemseizoen ’24 bieden wij weer een volwaardig pakket aan zwemlessen aan. Nieuw in het aanbod is het binnentraject bij het Aparthotel dat wij verzorgen als voorbereiding op de buitenlessen. Het verdere aanbod vindt u alsvanouds hieronder:

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en in aanloop naar het seizoen wordt u op de hoogte gehouden van praktische zaken.

lestijden
licentie
lesvormen
aanmelden

Welkom bij zwembad de mors

Zwemles bij De Mors is zwemles in het bad waarin je later ook veel te vinden zullen zijn. Verzorgd door de badmeesters en -juffen die je ook bij schoolzwemmen of tijdens het vrijzwemmen tegenkomt. Op Zwembad de Mors leer je je redden onder de omstandigheden die vaak vrolijk maken en soms veeleisend zijn. Je leert er genieten van de momenten dat het even wat rustiger is en bij voorkeur pijpenstelen regent. Terwijl de mama’s en papa’s veel te druk zijn met elkaar, lig je ongemerkt mooi op schema: je hebt nu al een paar keer in het diepe gezwommen en als het even meezit krijg je aan het einde van het seizoen je eerste diploma. Daarna wil je niet meer anders, buiten lessen is your way of life!

Lestijden

Middels de links in het onderstaande schema kunt u uw kind / zichzelf aanmelden voor onze lessen. Na de aanmelding ontvangt u een informatiebrief en wordt u in aanloop naar het seizoen op de hoogte gehouden van leszaken.

Zwemles/doelgroep
Lesdag(en)
Lestijd(en)
Binnentraject A-diploma
Dinsdag
16:45 - 17:30
Aanmelden
Zwemles A
Dinsdag, woensdag en vrijdag
16:45 - 18:15 (half uur les)
Aanmelden
Zwemles B
Dinsdag en donderdag
18:30/17:00 - 19:00/17:30
Aanmelden
Zwemles C
Dinsdag en donderdag
19:00/17:30 - 19:30/18:00
Aanmelden
Zwemvaardigheid 1
Maandag
18:00 - 18:45
Aanmelden
Zwemvaardigheid 2&3
Maandag
18:45 - 19:30
Aanmelden
Snorkelen
Vrijdag
18:45 - 19:30
Aanmelden
Aquafitness*
Maandag
9:00 - 9:45
Aanmelden
Ochtendclinic
Woensdag
8:30 - 9:15
Aanmelden

* Deze lessen worden in ons bad aangeboden door en externe partij met veel ervaring en expertise. Voor vragen en aanmeldingen mailt u naar helmalek.hl@gmail.com.

Licentie Zwem ABC

Per 1 mei 2018 beschikt Zwembad de Mors over de nieuwe Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Deze licentie en de doorlopende toetsing van proces en product voorziet in een kwaliteitsgarantie. Als consument bent u ervan verzekerd dat wij als zwemlesaanbieder handelen conform de voorschriften van de Nationale Raad Zwemdiploma’s, lessen verzorgen volgens de systematiek van het Zwem-ABC en toewerken naar de eindtermen die de raad opstelde. Hiermee zijn zwemveiligheid en zwemplezier optimaal gewaarborgd. Onderdeel van die waarborg is de verwijzing naar de externe vraagbaak voor delicate zaken:

Overige lesvormen

Zwemvaardigheid: De zwemvaardigheidslessen verdiepen en verbreden de kunde van de leerlingen, maar vergroten daarnaast het zwemplezier. De ingangseis is naast een C-diploma (of gebleken C-niveau) vooral ook plezier in zwemmen. Binnen Zwemvaardigheid is ruimschoots aandacht ingeruimd voor verbreding op het gebied voor bijvoorbeeld reddend zwemmen en waterpolo. Zwemvaardigheid kent drie diploma’s, waarvan er gemiddeld 1 per seizoen behaald wordt. 

Snorkelen: De drie modules Snorkelen worden vaak gecombineerd met Zwemvaardigheid, maar kunnen ook los worden gevolgd.  Leerlingen worden wegwijs gemaakt in de kunst van het zwemmen met zwemvliezen en masker op, eenmaal de kunst vaardig, wordt toegewerkt naar een beheersing van de verschillende oefenvormen. 

Morsmasters: survival & skills. Deze module is als vervolg op Zwemvaardigheid custom made ontwikkeld voor uitgeleste kinderen en behelst een verdieping van de zwemtechniek naar wedstrijdniveau én een verbreding richting survival. Het betreft een eenjarige module, met een optioneel vervolg in het volgende seizoen. In 2021 wordt een nieuwe lesgroep ingericht, die ook ruimte biedt voor kinderen zonder zwemvaardigheidhistorie, maar met een (bewezen) bovengemiddelde basisvaardigheid. In 2024 worden deze modules niet aangeboden.

 

 

Zwemclinic: Dit betreft een techniekles voor volwassenen, waarin de basale zwemvaardigheid naar individuele wensen wordt uitgebreid en gefinetuned onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Aquasport: Joggen in het water is niet alleen meer intensief dan de droge variant, ook is zij minder belastend voor het gestel en de gewrichten. Halters, wetbelts en muziek zijn onmisbare elementen.

Of het nu voor een A-diploma is, of voor het broodnodige B, dan wel het completerende C gaat, of om een van de hogere diploma’s of lessen voor uzelf, u bent bij Zwembad de Mors aan het juiste adres. Het lestraject start in mei en eindigt in september, maar tussentijds instromen is meestal nog prima mogelijk. 

Zwemles A: De aloude zwemdiploma’s A, B en C worden door Zwembad de Mors al decennia aangeboden. Gedurende die jaren is wel duidelijk geworden dat de basis die in de A-lessen wordt gelegd nergens stabieler is dan in een buitenbad, kinderen leren immers zwemmen onder de omstandigheden die ze op recreatiemomenten ook tegenkomen. Door wijzigingen in de centrale eindtermen en in onze eigen systematiek en het aantal lessen zien we steeds vaker dat kinderen hun A-diploma in één seizoen halen, om die waarschijnlijkheid te vergroten verzorgen wij sinds 2024 een binnentraject voorafgaand aan het seizoen. 

Zwemles B: Een A-kind wordt in staat geacht zich te kunnen redden in een zwembad zonder attracties. Het gros van de baden beschikt echter wel over vertierobjecten, dan is diploma B een vereiste. De basisvaardigheden van ‘A’ worden bij ‘B’ naar een hoger plan getild: afstanden worden groter en het kind wordt voorbereid op complexere gevaarsituaties.

Zwemles C Het C-diploma is vooral in noodsituaties noodzaak, het doel is dat leerlingen zelfs in open water een acceptabel niveau van zelfredzaamheid behalen. Survivalvormen staan dan ook centraal, dat maakt de lessen niet alleen nuttig, maar vaak ook leuk. Voor de B- en C-diploma’s geldt voor het gros van de leerlingen dat een seizoen genoeg is voor een diploma.

074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden

Op 1 mei 2022 open wij de poorten voor – zoals het zich laat aanzien – een normaal zwemseizoen, voorafgegaan door een ouderwetse voorverkoop. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang. Aanmelden voor zwemlessen kan ondertussen; de dagen en tijden zijn inmiddels definitief, tarieven worden op 1 april aangepast. (Update 28-03-’22)