Zwemlessen 2021 

Het voornemen van de SBR om het seizoen zo inclusief mogelijk in te vullen, betekent ook dat we dit jaar conform traditie ook zwemlessen zullen verzorgen op De Mors. Nergens leert een kind immers beter zwemmen dan in een buitenbad, nergens ook kan betere luchtkwaliteit gegarandeerd worden. Hieronder treft u de informatie over onze lessen en de aanmeldlinks voor de verschillende lesvormen, de modules Zwemvaardigheid, Snorkelen en Morsmasters bieden we aan de context van buitensport.

lestijden
licentie
lesvormen
aanmelden

Welkom bij zwembad de mors

Zwemles bij De Mors is zwemles in het bad waarin je later ook veel te vinden zullen zijn. Verzorgd door de badmeesters en -juffen die je ook bij schoolzwemmen of tijdens het vrijzwemmen tegenkomt. Op Zwembad de Mors leer je je redden onder de omstandigheden die vaak vrolijk maken en soms veeleisend zijn. Je leert er genieten van de momenten dat het even wat rustiger is en bij voorkeur pijpenstelen regent. Terwijl de mama’s en papa’s veel te druk zijn met elkaar, lig je ongemerkt mooi op schema: je hebt nu al een paar keer in het diepe gezwommen en als het even meezit krijg je aan het einde van het seizoen je eerste diploma. Daarna wil je niet meer anders, buiten lessen is your way of life!

Lestijden

Middels de links in het onderstaande schema kunt u uw kind / zichzelf aanmelden voor onze lessen. Na de aanmelding ontvangt u een informatiebrief en wordt u in aanloop naar het seizoen op de hoogte gehouden van leszaken.

Zwemles/doelgroep
Lesdag(en)
Lestijd(en)
Zomercheck A
3 (+ evt. 4 / 5 / 6 / 7) mei
15:00 - 15:30
Aanmelden
Zomercheck B/C
3 (+ evt. 4 / 5 / 6 / 7) mei
15:45 - 16:15
Aanmelden
Zwemles A
Dinsdag, donderdag en vrijdag
16:45 - 18:15 (half uur les)
Aanmelden
Zwemles B
Dinsdag en donderdag
18:30 - 19:00
Aanmelden
Zwemles C
Dinsdag en donderdag
19:00 - 19:30
Aanmelden
Zwemvaardigheid 1 / 2 *
Maandag
17:45 - 18:30
Aanmelden
Snorkelen 1 / 2 *
Woensdag
17:45 - 18:30
Aanmelden
Morsmasters - S&S *
Maandag en woensdag
18:45 - 19:30
Aanmelden
Aquajogging *
Maandag
8:30 - 9:15
Aanmelden
Zwemclinic (vroeg) *
Woensdag
8:30 - 9:15
Aanmelden
Zwemclinic (laat) *
Vrijdag
18:45 - 19:30
Aanmelden

* Deze lessen verzorgen wij in het kader van buitensport, de inhouden zijn ongewijzigd.

Licentie Zwem ABC

Per 1 mei 2018 beschikt Zwembad de Mors over de nieuwe Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Deze licentie en de doorlopende toetsing van proces en product voorziet in een kwaliteitsgarantie. Als consument bent u ervan verzekerd dat wij als zwemlesaanbieder handelen conform de voorschriften van de Nationale Raad Zwemdiploma’s, lessen verzorgen volgens de systematiek van het Zwem-ABC en toewerken naar de eindtermen die de raad opstelde. Hiermee zijn zwemveiligheid en zwemplezier optimaal gewaarborgd. Onderdeel van die waarborg is de verwijzing naar de externe vraagbaak voor delicate zaken:

Overige lesvormen

Zwemvaardigheid: De zwemvaardigheidslessen verdiepen en verbreden de kunde van de leerlingen, maar vergroten daarnaast het zwemplezier. De ingangseis is naast een C-diploma (of gebleken C-niveau) vooral ook plezier in zwemmen. Binnen Zwemvaardigheid is ruimschoots aandacht ingeruimd voor verbreding op het gebied voor bijvoorbeeld reddend zwemmen en waterpolo. Zwemvaardigheid kent drie diploma’s, waarvan er gemiddeld 1 per seizoen behaald wordt. In 2021 wordt Zwemvaardigheid 3 niet aangeboden.

Snorkelen: De drie modules Snorkelen worden vaak gecombineerd met Zwemvaardigheid, maar kunnen ook los worden gevolgd.  Leerlingen worden wegwijs gemaakt in de kunst van het zwemmen met zwemvliezen en masker op, eenmaal de kunst vaardig, wordt toegewerkt naar een beheersing van de verschillende oefenvormen. In 2021 wordt Snorkelen 3 niet aangeboden.

Morsmasters: survival & skills. Deze module is als vervolg op Zwemvaardigheid custom made ontwikkeld voor uitgeleste kinderen en behelst een verdieping van de zwemtechniek naar wedstrijdniveau én een verbreding richting survival. Het betreft een eenjarige module, met een optioneel vervolg in het volgende seizoen. In 2021 wordt een nieuwe lesgroep ingericht, die ook ruimte biedt voor kinderen zonder zwemvaardigheidhistorie, maar met een (bewezen) bovengemiddelde basisvaardigheid. 

 

 

Zwemclinic: Dit betreft een techniekles voor volwassenen, waarin de basale zwemvaardigheid naar individuele wensen wordt uitgebreid en gefinetuned onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Aquajogging: Joggen in het water is niet alleen meer intensief dan de droge variant, ook is zij minder belastend voor het gestel en de gewrichten. Halters, wetbelts en muziek zijn onmisbare elementen.

Of het nu voor een A-diploma is, of voor het broodnodige B, dan wel het completerende C gaat, of om een van de hogere diploma’s of lessen voor uzelf, u bent bij Zwembad de Mors aan het juiste adres. Het lestraject start in mei en eindigt in september, maar tussentijds instromen is meestal nog prima mogelijk. 

Zwemles A: De aloude zwemdiploma’s A, B en C worden door Zwembad de Mors al decennia aangeboden. Gedurende die jaren is wel duidelijk geworden dat de basis die in de A-lessen wordt gelegd nergens stabieler is dan in een buitenbad, kinderen leren immers zwemmen onder de omstandigheden die ze op recreatiemomenten ook tegenkomen. Door wijzigingen in de centrale eindtermen en in onze eigen systematiek en het aantal lessen zien we steeds vaker dat kinderen hun A-diploma in één seizoen halen, de rest wacht vaak een jaar, of gaat door in een binnenbad naar keuze.

Zwemles B: Een A-kind wordt in staat geacht zich te kunnen redden in een zwembad zonder attracties. Het gros van de baden beschikt echter wel over vertierobjecten, dan is diploma B een vereiste. De basisvaardigheden van ‘A’ worden bij ‘B’ naar een hoger plan getild: afstanden worden groter en het kind wordt voorbereid op complexere gevaarsituaties.

Zwemles C Het C-diploma is vooral in noodsituaties noodzaak, het doel is dat leerlingen zelfs in open water een acceptabel niveau van zelfredzaamheid behalen. Survivalvormen staan dan ook centraal, dat maakt de lessen niet alleen nuttig, maar vaak ook leuk. Voor de B- en C-diploma’s geldt voor het gros van de leerlingen dat een seizoen genoeg is voor een diploma.

Tarieven 074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden

Op 4 september sluiten we voor de reguliere zwemmers dit (hopelijk laatste) coronaseizoen af.  We danken alle bezoekers voor het vertrouwen en hopen iedereen vanaf 1 mei 2022 terug te zien. In het voorjaar van datzelfde jaar leest u op deze site meer over zwemlessen, voorverkoop en andere badzaken. (Update 29 augustus)