Aanmelden voor zwemlessen weer mogelijk

08-02-2021

DELDEN – Voorlopig zal nog veel van het maatschappelijk leven op zijn gat liggen. Toch wordt Zwembad de Mors volop bevraagd over de mogelijkheid om eerder te openen. Hoe jaloersmakend de beelden van o.m. het hoofdstedelijke Mirandabad ook mogen wezen, de Deldense mitsen en maren zijn te fors. Dat neemt niet weg dat vol overgave gekoerst wordt op een zo normaal mogelijk seizoen, inclusief zwemlessen.

‘Vorig jaar was een jaar met meer minnen dan plussen, hoewel we uiteindelijk best tevreden waren over het verloop ervan,’ zo blikt Bart Schurink van de Stichting Beheer Registergoederen terug. ‘Het grootste gebrek kwam op conto van de leskinderen, voor het eerst sinds het bestaan van het bad werden er geen zwemlessen verzorgd en ook het schoolzwemmen kwam te vervallen. Dan ervaar je pas hoe bepalend zo’n vaste crew kids is die naar je bad tuigt.’ Dergelijke bevindingen en een algeheel streven naar perspectief lagen bij Zwembad de Mors aan de beslissing ten grondslag om dit jaar het zwemseizoen zo ouderwets mogelijk op te starten. Naar het zich nu laat aanzien wordt de opening op de eerste meidag eind april voorafgegaan door een reguliere voorverkoop.

Waar de opening van het bad nog bijna drie maanden op zich laat wachten en tussen droom en daad nog wel wat wetten en praktische bezwaren in de weg zullen komen te staan, is aanmelden voor zwemlessen nu al mogelijk. Aanbevelenswaardig zelfs, zo vertelt Schurink: ‘Om ons heen zien we wachtlijsten langer worden en ouders en kinderen ongeduldiger raken. Begrijpelijk natuurlijk, zwemveiligheid is in ons waterrijke Nederland een groot goed, zwemplezier een logische consequentie. Als je die beide ergens opdoet is dat in een buitenbad, waar vaardigheden in kleine groepjes worden ingeoefend en weerstand en het uithoudingsvermogen standaard als bijvangst gelden.’ In tijden van ijs en sneeuw hebben zich bij De Mors inmiddels de eerste ouders gemeld van kinderen die tussen mei en september twee tot drie keer per week het verwarmde water (als streeftemperatuur geldt 25 graden) zullen betreden.

Als stichting kent de SBR geen commercieel gedachtegoed, maar een ideologisch streven naar laagdrempelig zwemonderwijs van hoog niveau. Om dat laatste te waarborgen, is Zwembad de Mors in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Met regelmaat onderschrijft een afgevaardigde van Nationale Raad Zwemdiploma’s het uitstroomniveau van de kandidaten voor de zwemdiploma’s A, B en C. Naast deze elementaire diploma’s worden voor kinderen ook de officiële trajecten Zwemvaardigheid en Snorkelen (vaak in combinatie genoten) en het eigen excellentieprogramma ‘Morsmasters – Survival & Skills’ aangeboden. Volwassen hebben de keuze uit Aquajoggen en techniektraject van de Zwemclinic. Meer informatie en aanmeldformulieren zijn hier beschikbaar. Vragen kunnen gesteld worden via zwemzaken@sbrdelden.nl.

074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Op 1 mei 2022 open wij de poorten voor – zoals het zich laat aanzien – een normaal zwemseizoen, voorafgegaan door een ouderwetse voorverkoop. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang. Aanmelden voor zwemlessen kan ondertussen; de dagen en tijden zijn inmiddels definitief, tarieven worden op 1 april aangepast. (Update 28-03-’22)