Een jaar lang voorverkoop

15-04-2021

DELDEN –  Dat het ook dit jaar een ander jaar wordt dan men op/van Zwembad de Mors gewend is, lijdt geen twijfel. Zo wordt de voorverkoop uitgesmeerd over het seizoen, zal het bad tussen de middag voorlopig gesloten zijn en is het nog maar de vraag of alle zwemlessen en doelgroepactitiviteiten plaats kunnen vinden. Toch biedt de routekaart van 13 april ook wel weer perspectief en blijft het voornemen van de SBR om er een zo regulier mogelijk seizoen van te maken. Vanaf 2 mei!

 Voorverkoop

Chronologisch gezien is de voorverkoop het eerste slachtoffer van de lockdown. In tijden waarin het winkelbezoek zo aan banden ligt, is deze traditie immers niet houdbaar. Niet getreurd, de voorverkoop begint nu op 2 mei en eindigt op de slotdag van het seizoen. Het hele badjaar wordt dus gewerkt met gereduceerde tarieven, zodat de laagdrempelige aard van de Deldense zwemvoorziening gehandhaafd blijft. De handeling aan de receptie wordt er iets anders van. Bij het eerste bezoek aan het bad leveren gasten een enveloppe in met daarin naam/namen, leeftijd(en) en pasfoto(’s) en verrichten zij de betaling. Na afloop van het bezoek ligt het abonnement klaar. Uiteraard blijven ook 10-badenkaarten en losse kaartjes beschikbaar.

Lesaanbod

Op 3 mei start ook het zwemseizoen voor tenminste de ABC-leskinderen en de gegadigden voor de extra Zomercheck. Tevens kan op 10 mei de eerste schoolzwemles verzorgd worden. De laatste berichten (met als rode draad dat het beleid voor buitenruimtes als eerste verruimd wordt)  maken het waarschijnlijk dat op korte termijn ook de zwemlessen t.b.v. de gevorderde diploma’s (zwemvaardigheid, snorkelen en Morsmasters) doorgang kunnen vinden. Of daarnaast zaken als aquajogging en de zwemclinic dit jaar opgestart kunnen worden, is voorlopig nog afwachten.

Badbezoek

Of ze nu sportieve doelen nastreven of voor de gezelligheid zwemmen, vanaf de eerste meiweek komen banenzwemmers direct al aan hun trekken. ’s Zaterdags is het bad voorlopig gesloten (vandaar ook opening op 2 mei), op zondag opent De Mors om 10:00 uur en sluit om 16:45.  Op werkdagen zijn gasten van 7:00 tot 12:00 en van 14:30 tot 19:45 welkom. Hopelijk besluit de politiek snel dat naast de banenzwemmer ook het spelende kind zijn zwemkans verdient. Op De Mors zijn ze er klaar voor en hopen zo snel mogelijk meer ruimte en tijd te mogen bieden aan zo veel mogelijk badgasten.

Cadeautje

Veel van de coronarestricties die vorig jaar golden, zijn ook nu nog voor kracht. De meeste daarvan vloeien logischerwijze voort uit de algemeen geldende regels, zo dienen bezoekers (en hun huisgenoten) vrij te zijn klachten en is desinfectie een groot goed. Zwembadspecifiek geldt voor banenzwemmers dat zij binnen baanvakken rechts heen en links terug dienen te zwemmen. Douchen is vooralsnog verboden, maar omkleden kan ‘gewoon’ in de kleedruimtes. En zo benadrukt men op De Mors dat alles wat wél kan als cadeautje gezien wordt. Om dat te onderstrepen ontvangt iedereen die een abonnement aanschaft (gratis en vers van de pers) een jubileumboekje met 40 pagina’s badhistorie.

Verruimingen

Aangezien het coronabeleid van de overheid constant in ontwikkeling is en de SBR hier steeds zo adequaat mogelijk op poogt te reageren, is www.zwembad-demors.nl de aangewezen plek voor de meest recente regels en mogelijkheden op het openluchtzwembad. Nadere informatie wordt ook via nieuwsbrieven en de social media verstrekt, zwemlesouders worden middels mailingen direct op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Opgeven voor de zwemlessen is nog steeds mogelijk, hoewel voorlopig slechts voortgang van het Zwem ABC, de Zomercheck en het Opfristraject gegarandeerd kan worden. Het zijn die zekerheden en de hoopgevende Haagse geluiden die het perspectief bieden voor een bijna ouderwetse zwemzomer op Zwembad de Mors.

074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Op 1 mei 2022 open wij de poorten voor – zoals het zich laat aanzien – een normaal zwemseizoen, voorafgegaan door een ouderwetse voorverkoop. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang. Aanmelden voor zwemlessen kan ondertussen; de dagen en tijden zijn inmiddels definitief, tarieven worden op 1 april aangepast. (Update 28-03-’22)