Feestelijk seizoenseinde

17-09-2018

Na een seizoen dat vanaf het prilste begin het predicaat ‘prachtig’ verdiende en waarin de teller ruim boven de 100.000 bezoekers uitkwam, sloot Zwembad de Mors afgelopen zaterdag de poorten. Nadat gedurende de werkweek de ochtendzwemmers nog aan hun trekken kwamen, waren de laatste banen traditiegetrouw aan de zwemleskinderen. Zij sleepten allen hun diploma in de wacht.

Tijdens het afzwemmen bleek wel dat de kinderen gedurende vier maanden gelest hadden onder een gunstig gesternte. De zonnekracht had hen gesterkt en het leek hen niet te deren dat de vakantie nog maar net over was en de scholen pas weer begonnen. Vanwege de krapte op de jaarkalender was wel besloten om niet af te zwemmen op de laatste zaterdag (de 8e), maar nog een weekje langer te nemen om de laatste puntjes op de i te zetten. Het resultaat was ernaar.

Vooral de grote groep kinderen die hun A-diploma mochten ophalen, was opvallend. Het blijkt een tendens die te danken is aan een andere opzet van de zwemlessen, die het meer waarschijnlijk maakt dat A binnen een seizoen behaald wordt. Dolgelukkig waren: Daan Poelman, Lieve Exterkate, Hanne Van den Berg, Yadah en Isaiah van Garling, Tijn Lotgerink Bruinenberg, Benthe Blaak, Thijs van Otten, Amy Scholten, Bernice Schutte, Aram en Sam Karkour, Mohammed Jamil Alshabo en Suus Heuker of Hoek.

Een onmisbaar vervolg op het A-diploma, is B en C. Doordat de leskinderen in een groot buitenbad hun zwemvaardigheid bewezen, kunnen de ouders voortaan met een gerust hart aan de badrand zitten. Felicitaties gaan uit naar: Brent Vos, Timo ter Doest, Milan van Geenen, Siem Kruse, Kick Wijninga, Sophie Vochteloo, Raziye Güler (B) en Kokob Ghebrihiwet, Jayden Pothmann, Sarah Benyettou, Brecht Hommels, Lara Oldenhof en Maik Pothmann (C).

Zwemles op de Mors is nooit een straf, maar echt leuk wordt het pas bij Zwemvaardigheid en Snorkelen, waarbij in drie niveaus naar behoorlijke excellentie wordt toegewerkt. Mick Hommels was de meest excellente van het stel, voor niveau 1 en 2 slaagden met vlag en wimpel: Roan Mulder, Finn en Aimée Wijninga, Thirsa en Lucas Bergman, Thomas Karnebeek, Iris Vonkeman, Sophie Visschedijk, Lynn Roesscher, Nora Simens, Tom Poelman, Inés Sanchez, Evi Kruiskamp, Bente Spekreijse en Fenne Gerritsjans. Na Zwemvaardigheid en Snorkelen is het voor velen nog niet genoeg, een hoogtepunt vormde het optreden van de Morsmasters die hun Survival en Skills etaleerden.

Na het afzwemmen en de diploma-uitreiking werd wraak genomen op het personeel, dat met kleren en al in het water werd gegooid. Tenslotte smikkelden de kinderen van het lekkernijenbuffet waarvoor ze zelf het lekkers aanleverden. Aan tafel bleek nog maar eens wat misschien wel de belangrijkste succesfactor van de Mors is: de gemoedelijke sfeer waardoor ieder kind de kans krijgt  uit te groeien tot de beste zwemmer die hij/zij wezen kan.

074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Op 1 mei 2022 open wij de poorten voor – zoals het zich laat aanzien – een normaal zwemseizoen, voorafgegaan door een ouderwetse voorverkoop. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang. Aanmelden voor zwemlessen kan ondertussen; de dagen en tijden zijn inmiddels definitief, tarieven worden op 1 april aangepast. (Update 28-03-’22)