Weer meer mogelijk

19-05-2021

DELDEN – Het aanmodderen in de eerste weken ging eigenlijk prima op Zwembad de Mors. Zwemlessen konden in alle rust opgestart worden en zijn in veel gevallen uitverkocht. Banenzwemmers deden weer waarmee ze in september 2020 gestopt waren. Het grootste gemis was wel dat van de recreatieve zwemmers, maar per 19 mei is ook voor hen weer van alles mogelijk. Zwemseizoen 2021 kan dus eindelijk echt beginnen, hoewel het weer nog wel wat beter mee mag werken.

Spelen
Tot groot genoegen van het personeel wisten ook in de eerste weken van het seizoen de kinderen het zwembad goed te vinden. Samen hebben ze er het beste van gemaakt, hoewel de beperkingen natuurlijk een flinke wissel trokken op het plezier. Er werd dan ook reikhalzend uitgezien naar de verruimingen waarvan inmiddels sprake is. Deze gelden niet alleen voor kinderen: binnen de openingsuren van het bad is iedereen weer welkom, totdat het maximum van ongeveer zevenhonderd bereikt is. Dat maximum werd in de heerlijke zomer van 2020 slechts één keer bereikt en zelfs toen was de wachttijd beperkt. Alle baden zijn weer in bedrijf en ook de glijbanen en duikplanken zijn weer geopend, tevens kan er weer gezond en gespeeld worden op de ligweide.

Resterende regels
Naast het maximum aantal bezoekers, is er nog een aantal regels waarvan bezoekers zich bewust moeten zijn. Zo gelden op De Mors uiteraard de standaard coronaregels, waaronder de verplichting om in de binnenruimtes een mondkapje te dragen. Daarnaast blijft ook de registratieplicht van kracht; formuliertjes zijn online te downloaden en thuis voor te bereiden, hiermee wordt de doorstroom ter plekke bevorderd. Van douchen mag voorlopig nog geen sprake zijn en ook kunnen de kleedruimtes slechts na afloop van het zwemmen gebruikt worden (tot 18 jaar de grote hokken, volwassenen de kleine cabines). Van tijdsblokken is dit jaar afscheid genomen, wel zijn de openingstijden iets minder ruim dan in normale seizoen: op werkdagen is het bad tussen 12:00 en 14:30 en op zaterdagen gesloten. Verdere regels en tussentijdse verruimingen worden gecommuniceerd op de website en via de socials.

Badkaarten
De voorverkoop kwam dit jaar te vervallen, maar gereduceerde tarieven blijven het hele seizoen gelden. Voor triatleten, gezelligheidszwemmers, families en jeugd geldt dan ook hetzelfde devies: haal nog snel zo’n badkaart, daar heb je de rest van het seizoen veel plezier van. En doe dat vooral op een rustiger moment en wacht dus niet op de 30 graden. Abonnementen worden tijdens het badbezoek gemaakt, bij binnenkomst hoeft slechts een enveloppe met pasfoto’s, namen en leeftijden overhandigd (en betaald) te worden.

074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Op 1 mei 2022 open wij de poorten voor – zoals het zich laat aanzien – een normaal zwemseizoen, voorafgegaan door een ouderwetse voorverkoop. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang. Aanmelden voor zwemlessen kan ondertussen; de dagen en tijden zijn inmiddels definitief, tarieven worden op 1 april aangepast. (Update 28-03-’22)