Zwembad de Mors richt pijlen op juni

07-04-2020

DELDEN – Het Coronavirus werpt veel verworvenheden in de waagschaal en zet zekerheden op losse schroeven. Een van die zekerheden is de opening van Zwembad de Mors op 1 mei. Hoewel de voorbereidingen op het nieuwe zwemseizoen achter de schermen onverminderd doorgaan en prima op schema liggen, lijkt inmiddels één ding zeker: die eerste mei komt te vroeg. Voorlopig wordt op De Mors daarom gekoerst op een opening – en een start van de zwemlessen – op 1 juni.

 

Naar buiten!

Of het nu gaat om vaste ochtendzwemmers, fanatieke sporters of schooljeugd, met het stijgen van de temperaturen begint het al danig te kriebelen, een gewaarwording die ook het badpersoneel niet vreemd is. De nieuwste maatregelen om het coronavirus in te dammen zouden een opening op 1 mei in formele zin nog eens niet beletten. In praktische zin werpen samenscholingsverboden, afstandseisen en contactverboden echter ook in mei zeer waarschijnlijk nog onoverkomelijke belemmeringen op. Pas wanneer de restricties vanaf juni tenminste danig zijn afgezwakt, ontstaat een werkbare situatie.

Vooralsnog geldt 1 juni dus als doel, voorafgaand aan dat moment zal in de laatste meiweek de voorverkoop plaatsvinden. Abonnementen zullen dan verkocht worden tegen extra gereduceerde prijzen (gezien het verkorte seizoen). Wanneer door gewijzigde regelgeving ook 1 juni als streefdatum uit zicht raakt, dan worden direct nadere conclusies getrokken en verkondigd.

Jubileumjaar

De schaduw die het COVID-19-virus nu al over het aanstaande zwemseizoen werpt, is extra vervelend vanwege het feit dat het voor het buitenbad 2020 eigenlijk een feestjaar zou moeten zijn. De Mors viert dit seizoen immers haar 50-jarig bestaan en een jubileumcommissie is al maanden bezig met de voorbereidingen op een viering daarvan. Het drukken van een jubileummagazine wordt niet belemmerd, tijdens de voorverkoop zullen deze ruim voorradig zijn. Dat is anders voor de viermomenten die oorspronkelijk over het seizoen gespreid waren, het nieuwste voornemen is om deze activiteiten te clusteren in de laatste week van de schoolvakantie.

De week van 10 augustus belooft voor jong en oud dan ook een feestweek te worden. Ook de rituele zwemvierdaagse zal daar deel van uitmaken, de 44e Deldense editie daarvan stond oorspronkelijk begin juni op de jaaragenda. Juist in een jaar waarin veel evenementen geschrapt worden en in een naar verwachting versoberde zomer, hoopt de SBR als eigenaar van het bad, jong en oud toch nog wat vertier te mogen bieden. IJs en corona dienende uiteraard.

 

Zwemlessen

Net als bij de opening van het seizoen, wordt ook voor de start van de zwemlessen gekoerst op de week van 1 juni. Als de regelgeving die medio mei door het kabinet wordt ingezet het ook maar even mogelijk maakt, dan zullen de lessen stuk voor stuk plaatsvinden. Het streven om aan het einde van het seizoen met een zo groot mogelijke groep af te zwemmen, staat evenzeer overeind. Het verlies van de maand mei wordt mogelijk verzacht door het vervallen van vakantieplannen, kinderen kunnen in dat geval de hele zomer doorlessen. Tevens zullen waar mogelijk en wenselijk extra lessen worden verzorgd (zoals ook in vorige seizoenen gebeurde).

Aanmelden voor de lessen is al een tijd mogelijk en een flink aantal ouders schreef hun kind(eren) al in. De inschrijving is wederzijds vrijblijvend. Voorafgaand aan de voorverkoop wordt gekeken welke lessen doorgang kunnen vinden en daarna pas wordt afgerekend,  ook hier gelden geproportioneerde prijzen. Naast het traditionele Zwem-ABC, biedt het verwarmde buitenbad ook lestrajecten Zwemvaardigheid en Snorkelen en de excellentielessen Morsmasters aan. Voor volwassen is er het Aquajogging en de technieklessen binnen de Zwemclinics. Voor alle lesvormen, -tijden en -tarieven (nog niet gereduceerd) klikt u hierboven op ‘Zwemlessen’, om u(w kinderen) voorlopig aan te melden.

 

 

074 376 2187 zwemzaken@sbrdelden.nl
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Maandag:
Bekijk Openingstijden
Dinsdag:
Bekijk Openingstijden
Woensdag:
Bekijk Openingstijden
Donderdag:
Bekijk Openingstijden
Vrijdag:
Bekijk Openingstijden
Zaterdag:
Bekijk Openingstijden
Zondag:
Bekijk Openingstijden
Op 1 mei 2022 open wij de poorten voor – zoals het zich laat aanzien – een normaal zwemseizoen, voorafgegaan door een ouderwetse voorverkoop. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang. Aanmelden voor zwemlessen kan ondertussen; de dagen en tijden zijn inmiddels definitief, tarieven worden op 1 april aangepast. (Update 28-03-’22)